Hekim Hikayeleri – B1

12.02.2021

Hekim Hikayeleri’nin ilk bölümünde konuğum Prof. Dr. Mecit Süerdem… Mecit Hocamız, göğüs hastalıkları alanında duayen hekimlerimizden biri. Hocamız yıllarca Konya’da görev yaptıktan sonra Eylül ayında emekli olarak İstanbul’a yerleşti.

Fiilen emekli oldu mu? Hayır… Şu anda Maltepe Medicalpark hastanesinde hizmet veriyor. Hocamız, halen 6 yıl önce kurduğu KOAH Hastaları Derneği’nin başkanı. Aynı zamanda TÜSAD, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Denetleme Kurulu üyesi. Hocamız TÜSAD yönetiminde 20 yıl önce aktif olarak çalışmaya başlamış. Burada çok önemli işlere imza atmış. Mecit hocamız yönetimde geçen görev süresinin, yaklaşık yarısında başkan yardımcılığı, eş başkanlık ve başkanlık yapmış. Anlaşıldığı üzere hocamız vaktini çok iyi yönetiyor.

Gün herkese 24 saat, ama Mecit hocamız bunu 48 saat gibi yaşamayı başarıyor. Bunu nasıl yapıyor? Bu kadar zorlu bir mesleği varken onca işe nasıl vakit ayırıyor? Hepsini hocamızdan dinleyeceğiz. Mecit hocamızdan özellikle henüz yolun başında olan gençler için çok önemli tüyolar alacağız. Artık sorularımıza geçelim, hocamız yanıtlasın.